BladenMakers

BladenMakers introduceert online-magazine platform

By 6 juni, 2016 juni 20th, 2016 No Comments

BladenMakers introduceert vandaag een geheel nieuwe online editie van het tijdschrift Weet Magazine. Deze digitale editie bevat een voorproefje van artikelen uit het juninummer én biedt extra inhoud. Het magazine – InZine genaamd – verschijnt in dezelfde week als het fysieke nummer en komt in de plaats van de reeds bestaande digitale nieuwsbrief. „Het zal het gedrukte magazine dus niet gaan vervangen. Hierin is namelijk nog heel veel meer informatie te vinden. Het online magazine is een gratis extraatje voor iedereen”, geeft Weet Magazine-uitgever Ringer Otte aan.

Digitaal format
Met de redacties van Weet Magazine, onderdeel van dezelfde uitgeverij, is samengewerkt om de informatie op een vloeiende, prettig leesbare manier aan het publiek te presenteren. Hiervoor zijn uitgangspunten gebruikt die voor een papieren magazine heel gewoon zijn, maar online weinig worden gehanteerd. Hans van Lindenberg van BladenMakers: „Net als een gedrukt tijdschrift heeft het online magazine een duidelijk begin en einde. Er is maar één voorgestelde leesrichting. Dit zorgt niet alleen voor overzicht, maar ook voor minder onnodige keuzes(stress) over de volgorde waarop je de artikelen moet lezen. Ook wilden we met InZine een overzichtelijk format maken. Het tijdschrift moet gemakkelijk in één keer uit te lezen zijn. Dit in tegenstelling tot veel reguliere blogs of websites waarbij het totaaloverzicht van beschikbare informatie niet aanwezig is en waarbij het ondoenlijk is om alle inhoud in één keer uit te lezen.”

Goed leesbaar
BladenMakers-ontwerper Jasper Ellens vult aan: „We hebben veel tijd besteed aan het optimaliseren van de leeservaring. Dat was best een klus, want waar je bij papier met één vast formaat werkt, is digitaal de weergave op ieder scherm anders. Niet alleen het gekozen lettertype, de breedte van een zin en de afstand tussen de regels zijn belangrijk voor de leesbaarheid, ook moet het ontwerp op alle verschillende formaten beeldschermen blijven functioneren. Weet Magazine InZine is overigens het eerste online tijdschrift dat door BladenMakers is ontwikkeld en dat dit format heeft, dus eigenlijk zitten we nog in een testfase. Er zal ongetwijfeld nog het één en ander aan doorontwikkeld worden, maar juist met dit soort innovaties (waar geen extra app of software voor nodig is) wil de redactie van Weet Magazine de toekomst tegemoet gaan.”

InZine zes keer per jaar ontvangen in je mailbox? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.